Glitter och glamour, vem vill inte möta en kändis?

Vad vore ett liv utan kändisar och idoler. Ett ganska tråkigt liv. Eftersom det kan vara svårt att ha någon att se upp till, önska att man var och kanske efterlikna lite. Många kanske drömmer om att få möta en kändis, få prata med den och kanske rent av få deras autograf.

Men vad man inte tänker på när kändisskapet är stort, kändisar och alla de skådespelare som deltar i ens favoritfilmer är att de är faktiskt helt vanliga människor som resten av mänskligheten. Jag lovar att de är minst lika dödliga som du och jag. Visst går det kanske inte att jämföra deras glamourösa liv med vårat hämta och lämna på förskolan, ett pusslande med livspusslet och det eviga tjatet om vad vi ska äta till kvällsmat. Men alla människor behöver samma basala grund. Vi behöver mat, sömn, motion och närhet. Sen kanske vi alla har andra behov, men de primära och livsavgörande behoven och absolut det som gör oss till människor.

Kanske glöms det bort när man ser kändisarnas dieter, träningstips eller rent av platta magar direkt efter nedkomsten. Man förundras och beundrar dessa ikoner och med all rätt. De är som körsbäret på grädden. De behövs för att skapa någon balans i världen. Kändisar arbetar minst lika hårt eller hårdare än andra personer, den som någon gång har deltagit i en skolpjäs eller själv provat på att bli kändis vet att det inte bara är att lyfta rumpan från soffan, ektorpssoffor kliva ut i världen och bestämma sig för att få nästa huvudroll i en världssuccé. Det krävs timmar av träning och hur länge är man egentligen kändis? Så länge som man har supportrar eller fans.

Jag minns många kändisar kändisar som jag inte sett eller hört något om på länge, det känns tråkigt att inte veta vad som hänt dem eller hur det är med dem. Därför kan internet vara en bra plats att finna gamla “bekantskaper” igen. För även om jag inte känner dem, så är det så med kändisar, man tror att man deltar i deras liv, att man vet allt om dem, och att deras liv inte är privat utan att man måste dela med sig till resten av världen. Och självklart är det så man vill ha det. Man vill få reda på allt positivt och negativt, man vill glädjas med kändisar som lyckas, men man vill även komma åt baksida. Man vill gotta sig i deras misslyckande, deras dåliga ovanor eller rent ut sagt även deras uppbrott.

Att ta del av en kändis liv, i bloggar, genom sökmotorer på nätet eller tidningar är som att blicka in i deras själ. Man tror man vet allt, men så kommer en ny nyhet och man inser att man vill bara veta mer.