Sajter som lär dig något nytt

Avkoppling behöver inte bara handla om att luta sig tillbaka och inte göra något särskilt – det kan faktiskt vara lärorikt också. Här listar vi några tips på sajter där du kan lära dig något nytt på ett roligt och avkopplande sätt.

Duolingo

Om du vill lära dig ett nytt språk är Duolingo ett roligt alternativ. Appen är gratis och använder sig av spelifiering för att uppmuntra ditt lärande – det vill säga, du samlar poäng, avancerar i nivåer och får belöningar allteftersom du avslutar uppgifter.

Highbrow

Highbrow är en sajt som uppmanar dig att ägna fem minuter varje dag åt att lära dig något nytt. Här finns kurser i allt från att bli mer produktiv till sannolikhetslära. Det enda som inte verkar finnas är en kurs i grunderna i att vinna ett online casino men de tipsen hittar du på den här sajten. Tillsammans med kursen i sannolikhetslära kan det bli en riktigt bra kombination.

Udemy

Udemys kurser kräver lite mer av dig än de första två alternativen listade här, men de är fortfarande lättillgängliga och tar inte upp alltför mycket tid. Här kan du lära dig saker du kan ha användning för både i arbetslivet och privat, från att bemästra Excel till hur du blir en bättre fotograf.

EdX

Har du alltid drömt om att plugga på Harvard, MIT eller Sorbonne? Det kan du göra hemifrån soffan via EdX som erbjuder kurser från dessa och andra universitet. Kurserna är gratis men om du vill ha ett certifikat måste du betala. Det du kan lära dig är alla klassiska högskoleämnen men inriktade på kunskaper som kan vara användbara i arbetslivet, som etik inom sjukvården och statistisk analys.

Skillshare

Här kan du ta del av kurser i flera kreativa ämnen som fotografi, målning, skrivande, design och inredning. Varje kurs är kort och kärnfull och det är ett enkelt sätt att snabbt tillägna sig lite nya kreativa kunskaper.