Glöm allt du tidigare visste om hjältar – se en Venom-film!

Glöm de goda hjältarna, som slåss för rättvisan – här har vi skurkarna som testar gränserna och ger oss huvudbry från första början. Vi glömmer allt vi tidigare lärt oss om Marvel och hjältarna, vi glömmer karaktärerna som följer med oss från barnsben till vuxenlivet. Ingen karaktär har någonsin irriterat våra själar och sinnen som en Venom-movie på nätet. Genom att testa våra förutsättningar och våra förutfattade meningar om vilka som är de goda, har det under senare tid kommit filmer som visar den andra sidan, visar karaktärerna som vi kanske valt att hata i filmerna, eftersom de ger sig på våra älskade hjältar.

Men vad händer om det inte finns några goda karaktärer i en film, vad händer om alla är onda? Blir det inte så att någon av de onda karaktärerna får oss tittare att känna sympati och värme när vi ser en specifik karaktär. Blir inte den onda karaktären till slut filmens hjälte ändå, även om personen egentligen är ond? För visst är det väl så att alla karaktärer är goda fram tills att något händer dem och de kliver över till den mörka sidan och bestämmer sig för att ta revansch på allt och alla?

Jag tror att det finns gott i alla innan de blir så besvikna, undanskymda och felbehandlade att de till slut glömmer bort allt det goda. Deras känslor blir att slå ifrån sig med näbbar och klor. Varför skulle man bry sig om någon annan när ingen bryr sig om en? När de mörka makterna i Venom tar över ens kropp och själ, är det viktigt att vi som tittar på dessa filmer inte glömmer vad som är den bakomliggande faktorn till att det just blev på detta sätt. Det finns faktiskt alltid en anledning till att en person blir ond. Kanske minns man alla sagor eller filmer som liten där man endast hejade på de goda karaktärerna och hatade de onda. Men sedan bestämde sig Disney och Marvel för att visa oss att onda karaktärer också har haft ett hjärta av guld innan det blivit uppätet av hatet.

Venom-filmer är spännande, och grafiken och dess stunts är bra, vilket gör att filmen har en snabb puls med en bra story. En Venom-film måste man se mer än en gång, man upptäcker alltid nya saker, och man ser karaktärerna i annat ljus efter att fått analyserat och levt sig in i deras värld.

Så utmana dig själv och se en Venom-film, du kommer att förstå varför alla hjältar varken är goda eller onda.